Televizyonlarda, gazetelerde, sosyal medyada her yerde İrfan Değirmenci var. Referandumda ” hayır” diyeceğini açıkladığı için Kanal D’den uzaklaştırılan İrfan Değirmenci.

İrfan Değirmenci’nin kaleme aldığı ve YİRMİ maddeden oluşan PAYLAŞIMINI okudum ve gördüm ki, SANKİ AÇIKLANDIĞI GİBİ DEĞİL konu..

Ne demek bu? İ. Değirmenci toplam yirmi madde yazmış. Her sözcük, cümle dikkatle, özenle seçilmiş ve yirminci madde . ” Rızkımızı Allah verir, Kimseye eyvallahım yok” diye ” Aslanlar gibi” bitirmiş yazısını.

Dikkatimi çeken şu oldu : Yirmi madde yazmış fakat Doğan Medya Grubu’na TEK KELİME bile laf yok, SİTEM yok. Kızı annesine küser sitem eder, babası oğluna kızar söylenir. Bu insani bir tepkidir. Fakat İ. Değirmenci’den hiç sitem yok. ANKARA- BATIKENT’TEN İSTANBUL’A GİTMİŞ, MUHABİRLİK, ARA HABER SUNUCULUĞU YAPTIRILMIŞ, ANA HABERLERİ SUNMUŞ, SABAH PROGRAMI YAPTIRILMIŞ. TOPLAMDA on yıldan fazla BİR SÜREDİR BU KURUMDA ÇALIŞIYOR . ANCAK DOĞAN MEDYA’YA en ufak kırgınlık, üzüntü, eleştiri belirten LAF ETMEMİŞ. Bu tutum Bana tuhaf geldi.

Referandum’da ” hayır” diyeceğini açıkladığı için ” tarafsızlık ilkesi”ni çiğnediği gerekçesi ile İŞİNE SON VERİLDİĞİ açıklandı. Eğer bu açıklama DOĞRUYSA İ. DEĞİRMENCİ’nin şu iki soruyu yazdığı yirmi maddede – araya sıkıştırıp- sorması gerekmez miydi?

1- ”Doğan Medya daima her türlü görüşten insanlar bizim yayın organlarımızda çalışırlar ve Biz, Onlara görüşlerinden veya yazdıklarından dolayı ASLA müdahale etmeyiz” diye açıklama yapıyordu. Bu açıklama/ ilke doğru ve samimi ise BENİM İŞİME NEDEN SON VERDİNİZ?
2- Tarafsızlık ilkesini BOZDUĞUM gerekçesi ile işime son verildiği açıklandı. Ben ” Hayır”diyeceğimi açıkladım ve diyelim ki, tarafsızlık ilkesini bozdum Doğan Medya’da çalışan FATİH ÇEKİRGE’de ” evet” diyeceğini açıkladı. Yani O da ” tarafsızlık” ilkesini bozdu. Fatih Çekirge’nin işine neden son vermediniz?
NEDEN Doğan Medya ile ilgili TEK KELİME BİLE eleştiri yok, Fatih Çekirge’yi örnek olarak gösterip ” HAKSIZLIK YAPIYORSUNUZ” demedi?
İ. Değirmenci’nin işine son verilmesinde gerçekten AK Partisi Hükümeti’nin bir baskısı olabilir mi? OLABİLİR. Bu durumda Değirmenci’nin bu manada bir cümle yazması MUTLAKA gerekmez miydi DOĞAN MEDYA ile ilgili?

DEMEK Kİ BU GÖNDERİLME KONUSUNDA başka yerlere bakmak lazım.

Bence bu konuda iki yere bakmak lazım:

I — İrfan Değirmenci’nin sunduğu sabah kuşağı ÇOK UZUN ZAMANDIR ilk yüz içine giremiyor, İZLENME ORANLARINDA. çok kötü sıralaması.YÖNETİM ” İZLENME ORANI ÇOK KÖTÜ” bu nedenle İ. Değirmenci’nin işine son veriyorum” açıklaması yapamayacağına göre ( bunu derse ” malım kötü” demiş olur, hiç bir satıcı da bunu söylemez), bir bahane bulması gerekiyordu. Hayır açıklamasını bahane etti ve İrfan Değirmenci’nin işine son verdi.

İ. Değirmenci ” AÇIK KAPI BIRAKMAK ( nihayetinde Doğan Medya’nın bir sürü yazılı ve görüntülü yayın kuruluşu var) ve ” bir köşe”de yazı yazmak veya bir televizyonda yer bulmak için Doğan Medya ile ilgili TEK KELİME YAZMADI. Hatta – belki- HAYIR’cı bir medya ” Kendisine yeni iş teklifi yapabilirdi”.

II — İ. Değirmenci, Ertuğrul Özkök zamanında başlamıştır Kanal D’de çalışmaya. Şu anda Doğan Holding’de Ertuğrul Özkök’ün konumu, ağırlığı nedir? Bunun görülmesi lazım.

Ayrıca Ahmet Hakan, modadır şu anda Kanal D’de. Kanal 7’nin Ahmet Hakan’ı MÜTHİŞ ”dönüşüm” yapmıştır meslek hayatında ( DİKKAT; DEĞİŞİM DEĞİL) . Muhafazakarlık’tan liboşluğa PARDON Liberalliğe dönmüştür. Belki de Rauf Tamer veya Mehmet Barlas’tan ” el almış”tır.
.Bütün modalar gibi Ahmet Hakan’da günlüktür, Kanal D’deki çalışma süresi moda geçinceye kadar – yani yaz dönemine kadar- olacaktır.

Bence büyük olasılıkla Ahmet Hakan etkisi var Kanal D ” sabah kuşağı” nöbet değişiminde.

Ben bu konuyu bir de böyle düşündüm. Bazı sanatçıların ve Kanal D çalışanlarının ”BENDE HAYIR DİYORUM. Beni de kovun” şeklindeki açıklamaları elbette değerli bir destek ama GÖRÜNENLE, GERÇEK farklı olabilir mi? Yorumlarınızı BEKLERİM.

Bu arada “Cumhurbaşkanı’na Kararname Çıkarma Yetkisi verilmesi”, “Kabine Hükümeti Sistemi” ve “Güçler Ayrılığı İlkesi”ne AYKIRI BULMAM gerekçelerimle;
Referandum’da HAYIR oyu kullanacağım. Tarafsız değilim.